Industrija 4.0: od teorije do prakse

Industrija 4.0: od teorije do prakse


Pogovori o Industriji 4.0 se iz teorije in razprav o možnih koristih premikajo v iskanje načinov za uvedbo v praksi.

V družbi Desoutter smo sestavili seznam lastnosti Industrije 4.0, na katerem je vse, kar verjamemo, da bomo omogočili v tovarnah prihodnosti:

  • bolj prilagodljivo upravljanje orodja in programske opreme,
  • boljša povezljivost, manj strojnih elementov,
  • intuitivno delovanje brez napak,
  • krajši čas za pripravo in ponovno konfiguracijo,
  • združljivost za vnaprej in zagotavljanje uporabnosti tudi v prihodnje,
  • upravljanje podatkov in ključnih indikatorjev uspešnosti,
  • predpisano vzdrževanje.

Seveda za uresničitev koncepta pametnih tovarn ni dovolj eno podjetje. Za uresničitev koncepta Industrije 4.0 v praksi se mora uskladiti več dejavnikov. Da bomo lahko optimalno izkoristili vse koristi popolne digitalizacije so potrebne odločne politične in gospodarske spodbude, pravilne naložbe v veščine in usposabljanje ter razpoložljivost naprednih orodij, ki omogočajo preprosto uvedbo. Zato je jasno, da moramo vsi odigrati svoje vloge pri spreminjanju miselnosti, ki je potrebna za avtomatizirano prihodnost, in pomagati drugi, da tudi oni storijo enako.

Kot vodilni proizvajalec rešitev za sestavljanje ima družba Desoutter pomembno vlogo, saj mora predvidevati, kaj bodo stranke potrebovale. E-knjiga Desoutter 4.0, ki smo jo objavili, dokazuje, da to vlogo jemljemo zelo resno ter tesno sodelujemo s posamezniki na različnih ravneh in v različnih panogah, da bi čimbolj razumeli izzive, s katerimi se soočamo. Torej če sestavljamo seznam lastnosti Industrije 4.0, ste lahko prepričani, da že iščemo načine, kako bi pomagali svojim strankam izpolniti cilje, najsibo povečati učinkovitost, prilagodljivost in čas obratovanja brez prekinitev ali zagotoviti hitrejši čas od zamisli do končnega izdelka na trgu, kot so ga sposobni vaši tekmeci. Ena od rešitev je povečanje števila možnosti in različnih nastavitev izdelka znotraj sestavljalnih linij.

Na podlagi naših izkušenj in strokovnega znanja lahko z gotovostjo napovemo, da pri upravljanju večnamenskih orodij prihajajo velike spremembe, ki bodo prinesle veliko boljšo učinkovitost in večjo prilagodljivost, kot je to mogoče zdaj. Veselim se priložnosti, da vam predstavim, kako nameravamo v letu 2018 uresničevati vaše sanje glede Industrije 4.0.

Cart

Vaš nakupovalni voziček

Izdelek je odstranjen. Razveljavi