Ne izkrivljajte pravil – spremenite pravila igre.

Ne izkrivljajte pravil – spremenite pravila igre.


George Bernard Shaw je izrekel slavno misel: »Napredek ni mogoč brez sprememb«. To nas postavi pred preprosto izbiro – ali bomo počakali, da nas doletijo spremembe, ali pa bomo sami katalizatorji sprememb. V družbi Desoutter smo izrazito naklonjeni drugemu pristopu.

Naš inovacijski program zagotavlja nenehno izpopolnjevanje obstoječih izdelkov Desoutter z namenom izboljševanja prilagodljivosti, učinkovitosti in obratovanja brez prekinitev. Vendar pa na določeni točki parametri obstoječih izdelkov dosežejo svoje skrajne meje. Na tej točki moramo narediti korak nazaj, ne glede na to, kako uspešen je bil naš pristop do tega trenutka, in se vprašati, ali obstaja boljši način za doseganje naših ciljev. Nekateri temu pravijo vrnitev k izhodiščem. Jaz pa temu pravim »prelomni trenutek«.

 

Desoutter hitro napreduje pri vzpostavljanju novega koncepta sestavljalnih linij, za katerega sem prepričan, da bo »prelomen«.  Ključno gonilo pri tem je vse večje povpraševanje naših strank po orodju in programski opremi, ki omogoča delovanje po načelih Industrije 4.0.

 

 

Zato smo temeljito razmislili, kako lahko razvijemo praktične metode za izvajanje prehoda na način delovanja Industrija 4.0 s podporo različnih načinov izvedbe z ene same točke. Čeprav trenutno še ne smem razkriti preveč, lahko zatrdim, da bo naša rešitev revolucionarno spremenila način dela naših strank. Omogočila bo upravljanje več različnega orodja hkrati ter večjo povezljivost in prilagodljivost kot kar koli, kar je trenutno na voljo – in vse to z manj strojne opreme v proizvodni liniji.

 

 

Ob tem, da začenjamo znova, pa se nam je ponudila tudi priložnost oceniti metode in tehnologijo drugih sektorjev in preveriti, ali obstajajo koristi, ki jih iščemo. Prilagajanje po meri, ki temelji na izvedbi, ima zelo pomembno vlogo pri našem razvoju, saj strankam omogoča prilagajanje proizvodnih linij v nekaj minutah namesto v nekaj urah.

 

Odločitev za zrušitev obstoječega in ponoven začetek nikoli ni lahka, vendar pa so lahko rezultati izjemni, zlasti za stranke, ki naslednji korak načrtujejo v smeri uvedbe načel Industrije 4.0. Upam, da sem s to kratko predstavitvijo uspel v vas zbuditi željo po spremembah in da boste pozorno spremljali najave v nadaljevanju leta.

 

Pišite nam!