Novo pametno večfunkcijsko orodje: XPB

Novo pametno večfunkcijsko orodje: XPB


XPB ni samo prvi akumulatorski vrtalnik za proizvodne procese v letalski in vesoljski industriji, ampak je tudi večfunkcijska platforma, ki je zasnovana, da popelje proizvodnjo v letalski in vesoljski industriji v prihodnost.

Sestavljanje v letalski in vesoljski industriji je zelo kompleksno. Vključuje veliko različnih materialov - kovine, kompozite - in veliko različnih pritrdilnih elementov. Zaradi tega so delovne mize polne različnih orodij, razvitih za vsako posamezno nalogo sestavljanja.

Zdajšnje stanje ni idealno. Delavci na montažni liniji zato ves čas odlagajo in pobirajo orodja, zaradi česar se cevi za zrak zapletejo in omejujejo gibanje ali povzročijo, da se delavec spotakne – poleg tega je na liniji tudi zelo hrupno. Vsa ta orodja predstavljajo tudi pomemben kapitalski izdatek in visok strošek lastništva, ker zahtevajo redno umerjanje in vzdrževanje. Za visokotehnološko industrijo, ki proizvaja izdelke, ki letijo po vesolju, prebijajo zvočne zidove in premagujejo gravitacijo, to ni ravno pozitivno.

New Smart Multi-Function Tool: the XPB

Kaj bi se zgodilo, če bi odpravili pnevmatsko napajanje, zavrgli več različnih orodij in poiskali elegantnejšo rešitev? Pri podjetju Desoutter smo zato razvili modularno orodje XPB Modular: pametno večfunkcijsko orodje z veliko možnostmi. XPB ni samo prvi akumulatorski vrtalnik za proizvodne procese v letalski in vesoljski industriji, ampak je tudi večfunkcijska platforma, ki je zasnovana, da popelje proizvodnjo v letalski in vesoljski industriji v prihodnost. Orodje XPB je bilo razvito kot del strategije Desoutter 4.0, zato verjamemo, da lahko v letalski in vesoljski industriji privede do sprememb na področjih, kjer so potrebni ročni posegi.

Orodje XPB Modular je električno ročno orodje, ki lahko uporablja različne glave: Ker v enem orodju združuje polni razpon hitrosti, je primerno za uporabo na vseh materialih v letalski industriji. Orodje XPB je tudi pametno: vgrajena programska oprema omogoča hitro konfiguracijo, samodejno prepoznavanje glave in štetje ciklov za glave in orodje. Vsebuje odprto sistemsko arhitekturo, kar pomeni, da je orodje XPB pripravljeno na prihodnost in da je združljivo s pametno tovarno.

New Smart Multi-Function Tool: the XPB

Torej, kaj vse to pomeni? Za začetek je upravljanje in vzdrževanje orodja XPB lažje. Poleg tega pomeni, da imate na liniji manj proizvodnih sredstev. Večja varnost - ni več zračnih cevi, ob katere se lahko spotaknete - in hrupnost orodja je zmanjšana za približno 20 % v primerjavi z drugimi pnevmatskimi orodji. Ker je napajanje akumulatorsko, omogoča prosto gibanje in odpravlja potrebo po dovodu procesnega zraka, kar znatno zniža stroške za energijo. Njegova pametna programska oprema ponuja delavcem takojšne povratne informacije o zmogljivosti, kar izboljša krivuljo učenja ter hkrati ohrani kakovost.

So, what does all this mean? For a start, the XPB is easier to manage and easier to maintain. It also means there are less assets on the line. It’s safer - there are no air hoses to trip over any more - and it is around 20% less noisy than its pneumatic counterparts. Being battery-operated, it provides freedom of movement and eliminates the need for a process air supply, significantly reducing energy costs. Its smart software gives operators instant feedback on performance, improving the learning curve while upholding quality.

Kot pri prvem poletu s posadko verjamemo, da smo na začetku poti in da bomo v prihodnosti za orodje XPB razvili številne nove možnosti. Zato spremljajte ta (zračni) prostor!

Želite več podrobnosti ali ponudbo?

Našim strokovnjakom, ki delujejo na vašem območju, lahko zastavite vprašanje ali jih prosite za ponudbo!

Zastavite vprašanje Pridobite ponudbo Zahtevajte predstavitev
Cart

Vaš nakupovalni voziček

Izdelek je odstranjen. Razveljavi