Zgodovina družbe Desoutter Industrial Tools

Zgodovina družbe Desoutter Industrial Tools


Družba Desoutter si je s širokim naborom strokovnega znanja in sposobnosti priborila vodilni položaj na področju rešitev za procese sestavljanja. Leta 1914 ustanovljena družba Desoutter je specialist za pnevmatske izvijače, vrtalnike in vrtalnike s samodejnim pomikom. Leta 1918 je bilo v Franciji ustanovljeno podjetje Georges Renault, ki je specializirano za električno orodje, sisteme za pritrjevanje in orodje za odstranjevanje materialov. Leta 1977 je bilo v ZDA ustanovljeno podjetje Techmotive Tools, ki proizvaja pametno akumulatorsko orodje in sisteme za sestavljanje. Temu je leta 1977 sledila še ustanovitev podjetja Scan Rotor, ki se osredotoča na izdelke za spajanje delov z vijačenjem. Podjetje SETITEC Line, ki je bilo ustanovljeno leta 2005, je specializirano za rešitve naprednega vrtanja ADU za letalsko industrijo.

Korenine družbe Desoutter

V družini Desoutter je bilo pet bratov, ki so bili vsi navdušeni letalci.

Zgodovina inovativne blagovne znamke

Z miško se pomaknite v levo ali desno po časovnici.

Zgodovina inovativne blagovne znamke

Ta podjetja priporočajo Desoutter

Naše stranke in partnerji znajo najbolje povedati ...

AIRBUS FRANCIJA

Airbus je oddelek za proizvodnjo letal skupine Airbus (predhodno pod okriljem družbe European Aeronautic Defence and Space Company NV). Družba s sedežem v Franciji je leta 2013 proizvedla 626 potniških letal. Družba je med drugim znana po tem, da je izdelala prvo elektronsko krmiljeno letalo, Airbus a320, in največje potniško letalo Airbus a380.

Baptiste Bertrand - odgovorna oseba in vodja procesov pritrjevanja na oddelku za sestavljanje

Jaz sem odgovoren za procese pritrjevanja na oddelku za sestavljanje v Airbusovem obratu v Nantesu v Franciji.

Prvotno smo pri vključevanju opreme za vrtanje sodelovali z družbo Georges Renault. Nato pa smo v proizvodnem programu A350 prvič uporabili električne vijačnike za matice.

Zaradi narave našega dela nosimo izjemno odgovornost do potnikov, zato smo pri proizvodnji letal dolžni izpolnjevati izjemno visoke tehnične zahteve.

Družba Desoutter se je razvijala skupaj z našimi potrebami, zato naša družba uporablja orodje Desoutter pri vsakodnevnih procesih, vključno s pripravo površin (brusilniki, vrtalniki ipd.) in postopki sestavljanja (začasno ali končno pritrjevanje).

APRILIA ITALIJA

Proizvajalec motornih koles Aprilia je paradni konj skupine Piaggio v motociklističnem športu.

Agostino Masiero, vodja oddelka za tehnologijo

Aprilia je svetovno znana znamka, ki proizvaja motorje z izjemno napredno tehnologijo. Naš razvoj in vodilni položaj na trgu motornih koles temeljita na učinkovitosti, zanesljivosti in inovacijah ter nenehnim vlaganjem v raziskave in razvoj.

Leta 2010 smo se odločili, da bomo uvedli spremljanje rezultatov privijanja, zlati pri pritrjevanju zavor, koles in krmil. Z orodjem serije CVI3 in električnim orodjem, kot so CVIC II, MC in EAD, nam je družba Desoutter ponudila rešitve, ki so ustrezale našim potrebam. Poleg tega so nam prilagodili priključke in programsko opremo.

Družba Aprilia je izjemno zadovoljna z delovanjem orodja Desoutter in načina, kako pripravljajo rešitve, zato družba Desoutter opremlja že celotno skupino Piaggio.

Menim, da ugled družbe Desoutter temelji na treh ključnih dejavnikih: strokovnosti in učinkovitosti tehnične in servisne ekipe, kakovosti tehnologije in odličnem razmerju med kakovostjo in ceno.

CATERPILLAR ZDA

Družba Caterpillar je vodilna proizvajalka gradbenih in rudarskih strojev, dizelskih in plinskih motorjev, industrijskih plinskih turbin ter dizelskih in električnih lokomotiv.

Gary Joslyn, projektni inženir za proizvodnjo

Družba Caterpillar je iskala globalne dobavitelje orodja, ki bi lahko ponudili izdelane rešitve in zagotovili opremljanje vseh obratov družbe. Temu primerno je družba Desoutter pripravila obsežno predstavitev svojega portfelja, ki jo je izvedla na sedežu družbe Caterpillar, kjer nam je predstavila vse zmogljivosti svojega programa izdelkov. Že od prvega sestanka je družba Caterpillar v družbi Desoutter videla potencialnega dobavitelja za orodje v obratih po vsem svetu.

Po mojem mnenju ima ekipa družbe Desoutter širok nabor lastnosti, ki pripomorejo k lažji odločitvi zanjo, od odličnega poznavanja izdelkov, izjemnih komunikacijskih spretnosti in zelo predane ekipe pa do stalne pripravljenosti, da se še dodatno potrudi.

Izjemno so nam v pomoč pri optimizaciji našega proizvodnega procesa. Naše podjetje se pri sestavljanju spojev, ki jih izdelujemo, drži izredno strogih merskih zahtev in pri tem nam orodje Desoutter popolnoma ustreza, saj združuje napredno tehnologijo po primerni ceni.

CHANGAN AUTOMOBILE KITAJSKA

Leta 1862 ustanovljena družba Changan Automobile velja za pionirja sodobne kitajske industrije in je danes ugleden proizvajalec s skoraj 50.000 zaposlenimi. Proizvaja predvsem osebna vozila, mikrovalovne pečice, manjše tovornjake in gospodarska vozila.

Gui Cheng Sheng, glavni inženir končnega sestavljanja motorjev na tehničnem oddelku družbe Changan

Leta 2009 se je družba odločila zamenjati del zastarelega orodja z naprednejšim, da bi izboljšala kakovost postopkov sestavljanja.

Družba si želi omejiti možnost napak zaposlenih s tem, da uporablja opremo, ki zagotavlja natančen navor privijanja. Ker je parametre privijanja mogoče naknadno priklicati, se jih lahko uporablja kot natančne podatke za izboljšanje kakovosti in oblikovanje ukrepov za izboljšave.

Integrirana rešitev družbe Desoutter je celovita in vključuje nekatere vidike, na katere nismo niti pomislili, in praktične rešitve po privlačni ceni.

Poleg optimizacije proizvodnega procesa nam družba Desoutter pomaga tudi pri izboljševanju delovnega okolja z zmanjšanjem hrupa in poenostavitvijo delovnih postopkov z ergonomsko oblikovanim orodjem.

Poleg orodja smo zelo zadovoljni tudi s storitvami družbe Desoutter, na primer tehničnimi seminarji, na katerih so se strokovnjaki družbe Desoutter z nami pogovorili o tehničnih vprašanjih in izvedli usposabljanje naših strokovnjakov za področje tehnologij pritrjevanja.

COMAC KITAJSKA

Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (Comac) je državno podjetje, ki je glavni proizvajalec potniških letal na Kitajskem. Ima tudi nalogo načrtovanja razvoja programov za tovorni in regionalni letalski promet ter industrializacijo civilnega letalstva na Kitajskem. Osredotoča se na raziskave, proizvodnjo in preizkušanje civilnih letal in povezanih izdelkov, poleg tega pa še na trženje, servisiranje, dajanje v najem in upravljanje civilnih letal.

Han Jianbing, namestnik direktorja oddelka za končno sestavljanje

Pri družbi Desoutter smo iskali lahko orodje z visoko zmogljivostjo, s katerim bi lahko zmanjšali zahtevnost dela v obratu in izboljšali kakovost izdelkov. Ponudili so nam po meri prilagojene rešitve za naše potrebe, ki so jih pohvalili vsi naši zaposleni.

To nam je pomagalo skrajšati čas, ki je potreben za proizvodni proces, pospešiti proizvodnjo in izboljšati kakovost, poleg tega pa smo še razbremenili naše delavce.

Družba Desoutter je natančna, učinkovita in zanesljiva tako z vidika orodja, ki ga izdeluje, kot tudi pri rešitvah in storitvah, ki jih nudi. Z bogatimi izkušnjami in izvrstnim poznavanjem letalske industrije se nam je družba Desoutter dokazala kot zaupanja vredna partnerica.

DACIA RENAULT ROMUNIJA

Dacia je romunska podružnica francoskega proizvajalca avtomobilov Renault. Je največja romunska izvoznica in peti največji proizvajalec avtomobilov v Evropi po proizvodnih količinah.

Florian Georgescu, vodja proizvodne linije za sestavljanje motorja H4xx

Z družbo Desoutter sodelujemo že 14 let, odkar je družba Renault uvedla svojo prvo proizvodno linijo v družbi Dacia. Naš cilj je zagotoviti stalno izboljševanje kakovosti obstoječih izdelkov in vključevati nove izdelke, ki so skladni z Renaultovimi standardi.

Jaz sem trenutno vodja oddelka za sestavljanje motorja Hxx, pri katerem je v proizvodnem procesu veliko postopkov privijanja. Pri tem uporabljamo izključno sisteme Desoutter, saj popolnoma ustrezajo našim zahtevam glede zmogljivosti, vzdržljivosti, učinkovitosti in inovativnosti po meri prikrojenih rešitev, ki zagotavljajo popolno sledljivost rezultatov privijanja in s tem večjo kakovost celotnega izdelka.

Po mojem mnenju so glavne prednosti izdelkov Desoutter v uporabniku prijaznem uporabniškem vmesniku ter zanesljivosti in raznovrstnosti izdelkov. S stalnim tehnološkim razvojem sistemi za privijanje družbe Desoutter vedno zagotavljajo skladnost z najnovejšimi zahtevami v panogi.

DELPHI TVS INDIJA

Delphi-tvs je mešana družba podjetij Delphi Corporation (ZDA) in TV Sundaram Iyengar & Sons (Indija), ki proizvaja dizelske sisteme za vbrizgavanje za osebne avtomobile ter športna, terenska in večnamenska vozila, lahka gospodarska vozila, traktorje ter eno- in dvovaljne motorje.

A Srinivas Rao, pomočnik generalnega direktorja oddelka za tlačne naprave

Prvo orodje smo začeli uvažati iz Združenega kraljestva pred 27 leti, leta 1991. Od samega začetka nam družba Desoutter nudi odlično lokalno podporo, dobro dostopnost nadomestnih delov in servisno podporo, iz česar se je sčasoma razvilo zanesljivo partnerstvo.

Od tedaj so močno razvili svoje izdelke in zelo smo zadovoljni z novimi modeli, ki jih nudi družba Desoutter, saj v preteklosti nismo mogli preverjati napak, ki so se dogajale.

Skladno z vrednotami, ki jih gojimo, si po vseh močeh prizadevamo zagotoviti varnost naših kupcev.

Zelo cenimo tudi dejstvo, da pri novi generaciji orodja ni tehničnih omejitev, kar nam omogoča izjemno prilagodljivost pri avtomatizaciji. Svoje proizvodne procese zato lahko prilagajamo spreminjajočim se poslovnim ciljem.

ELECTROLUX ITALIJA

Družba Electrolux je vodilna svetovna proizvajalka gospodinjskih aparatov, ki nudi premišljeno zasnovane in inovativne rešitve za gospodinjstva in podjetja. Družba Electrolux ima v Italiji pet pomembnih proizvodnih obratov, ki izdelujejo gospodinjske aparate za gospodinjstva in komercialno rabo.

Emanuele Quarin, vodja obrata v Porciji

Družba Electrolux je sodelovanje z družbo Desoutter začela leta 1980, od tedaj pa so njuni odnosi vse tesnejši, saj je obrat v Porciji zavezan stalnim izboljšavam, družba Desoutter pa ves čas izboljšuje zmogljivost in ergonomičnost svojih rešitev.

V družbi Desoutter smo našli partnerja, ki se ne boji izzivov in nam rešitve zagotavlja že od leta 1991, ko smo izvedli prvi projekt avtomatizacije. Večkrat smo že razmišljali tudi o sodelovanju z drugimi podjetji, vendar se na koncu vedno odločimo ostati zvesti družbi Desoutter, saj smo prepričani, da nam bodo vedno nudili podporo in zagotovili najboljšo rešitev.

Predvsem bi rad izpostavil proaktivni pristop družbe k sodelovanju pri iskanju najboljših rešitev. Družba Desoutter je tako odigrala zelo pomembno vlogo pri našem prehodu s pnevmatskega na električno orodje leta 2010, ko smo to spremembo izvedli, da bi zagotovili skladnost s standardi kakovosti in zahtevami po prihranku pri porabi energije.

Dejstvo, da je družba Desoutter pred kratkim praznovala stoletnico, dokazuje odlično poslovanje v preteklosti ter hkrati sposobnost prilagajanja s kombinacijo izkušenj in iskanja inovacij.

EMBRAER BRAZILIJA

Embraer S.A. je brazilski letalski konglomerat, ki proizvaja komercialna, vojaška, luksuzna in kmetijska letala ter nudi aeronavtične storitve. Je največji proizvajalec komercialnih reaktivnih letal z največ 120 sedeži in eden največjih brazilskih izvoznikov.

Emílio Delfino de Souza Neto, specialist za orodje, in Carlos Alberto Anderson, inženir razvoja procesov

Iskali smo proizvajalce, ki nudijo vrhunsko tehnologijo, ki jo potrebujemo za naš proces sestavljanja, ki je vse bolj zapleten in zahteva popolno natančnost pri proizvodnji strukturnih delov za letala. Iskali smo tudi bolj ergonomsko oblikovano orodje za naše delavce. Tako se je pred 25 leti začelo sodelovanje med družbama Embraer in Desoutter – z namenom povečanja učinkovitosti in bolj ergonomskih pogojev za naše delavce.

Vemo, da družba Desoutter ves čas išče nove tehnologije, s katerimi bi lahko pomagala naši družbi.

Poleg tega se zavedamo, da so za letalsko industrijo potrebni prilagojeni izdelki in vse bolj specializirane rešitve. Verjamemo, da lahko Desoutter vedno izpolni naše potrebe po orodju, na primer, s sistemom SETITEC, ki nudi rešitve, osredotočene prav na naš segment.

Dejstvo, da lahko družba Desoutter danes praznuje stoletnico, po našem prepričanju temelji na tem, da gre za močno in etično podjetje z izjemnim strokovnim znanjem na svojem področju, ki se odziva na potrebe trga.

FAURECIA FRANCIJA

Faurecia je francoska družba, ki načrtuje in proizvaja avtomobilsko opremo. Družba razvija, proizvaja in trži sedeže, sisteme notranje opreme, tehnologijo nadzora nad izpusti in zunanje oblikovanje za avtomobilsko industrijo.

François Coulon, strokovnjak za postopke pritrjevanja

Leta 1999, ko je naša najnovejša stranka od svojih dobaviteljev zahtevala, naj se še dodatno osredotočijo na kakovost, smo pnevmatsko orodje začeli nadomeščati z orodjem družbe Desoutter, da bi lahko nadzirali kot in navor pri vsakem privijanju.

Meni osebno je zelo všeč pristop družbe Desoutter, ki sodeluje pri razvoju rešitve. Vedno prisluhnejo našim specifičnim zahtevam in skupaj z nami razvijejo po meri prilagojene rešitve.

Koristi nam tudi to, da so prisotni po vsem svetu. Tako smo lahko, na primer, v Rusiji s pomočjo lokalne podporne ekipe družbe Desoutter zelo hitro zagnali novo proizvodno linijo, kar nam je omogočilo precejšen prihranek.

Poleg tega moram poudariti učinkovitost platforme za sodelovanje, My Desoutter Cloud, ki nam omogoča izmenjavo strategij in najboljših praks za sestavljanje med ekipami družb Desoutter in Faurecia po vsem svetu.

GENERAL MOTORS S.A. Južnoafriška republika

General Motors je ameriška mednarodna korporacija, ki načrtuje, proizvaja, trži in distribuira vozila in avtomobilske dele. Skupina proizvaja vozila v 37 državah pod 10 blagovnimi znamkami. V Južnoafriški republiki družba General Motors sestavlja večnamenska vozila Chevrolet, osnovni model Chevrolet Spark, lahka gospodarska vozila Isuzu in tovornjake Isuzu.

Graham Bell, vodja tehničnega oddelka

Naše sodelovanje z družbo Desoutter se je začelo z odprtjem obrata za proizvodnjo modela Opel Corsa leta 1996. Takrat smo družbi Desoutter dali prednost pred tekmeci zaradi lokalnega ponudnika storitev, poglobljenega znanja lokalnega zastopnika in zelo konkurenčne cene projekta.

Spomnim se, da je bila predstavitev družbe Desoutter strokovno veliko bolje pripravljena, pred tekmeci pa so prednjačili tudi v tehničnem znanju.

Naše podjetje je zahtevalo izpolnitev ciljev glede pravočasne dobave in namestitve ter zagotovljene kakovosti in zanesljivosti. Če se ozrem nazaj, lahko rečem, da je tehnična podpora bistveno presegla moja pričakovanja.

Vedno smo odprti za nove izzive in projekte in družba Desoutter nam pri tem pomaga s stalnim razvojem inovacij. Družba Desoutter praznuje svojo stoletnico kot družba, ki se je dobro odzvala na izzive globalnega poslovanja z izjemno specializiranim znanjem v zelo specifičnih segmentih.

HELLA AUTOMOTIVE MEHIKA

Hella je vodilno podjetje za proizvodnjo žarometov, zadnjih luči in meglenk za avtomobilsko industrijo, ki ima lastna prodajna podjetja in partnerje v več kot 100 državah, med drugim tudi v Mehiki. Hella tako oskrbuje avtomobilski poprodajni trg in mehanične delavnice z obširnim programom izdelkov, ki ga ves čas širi, osredotoča pa se na ključna področja osvetlitve, električnih napeljav ter upravljanja elektronskih naprav in klime.

Vodja inženiringa

Pred 10 leti smo začeli uporabljati sistem CVIS družbe Desoutter, da bi izboljšali kontrolo kakovosti na ključnih plastičnih spojih. Takrat smo opravili primerjalni preizkus tehničnih lastnosti, parametre nastavitev, lokalnih servisov in podpore, ter razpoložljivosti orodja, in družba Desoutter je izpolnjevala vsa naša pričakovanja.

Njeni odlični rezultati so nas spodbudili k nadaljnjemu sodelovanju pri izpolnjevanju naših specifičnih proizvodnih potreb in družba Desoutter je zdaj naša dobaviteljica po vsem svetu.

Njihovo orodje odlično ustreza našemu trenutnemu procesu sestavljanja, zlasti pa cenimo njegovo vzdržljivost: imamo orodje, ki smo ga brez težav uporabili že v več kot 3 milijonih ciklov in ga ni težko nastaviti, poleg tega pa je podprto še z uporabniku prijazno programsko opremo.

Da bi ohranili konkurenčnost, moramo poleg učinkovitosti predvsem poglobljeno razumeti strategije glede navora in procese privijanja, zato nam zelo koristi tehnično znanje, ki nam ga nudi Desoutter.

HELLA AUTOTECHNIK NOVA ČEŠKA REPUBLIKA

Hella Autotechnik Nova je vodilno podjetje za proizvodnjo žarometov, zadnjih luči in meglenk za avtomobilsko industrijo.

Karel Volcik, odgovorni za tehnologije za sestavljanje

Z družbo Desoutter smo začeli sodelovati leta 2007. Takrat smo iskali napredne tehnologije za izboljšanje naših proizvodnih procesov, zlasti rešitev v zvezi z uporabo več navornih ciklov in programirljivih tehnik privijanja.

Družba Desoutter nam je ponudila inovativne sisteme, ki so bili prilagojeni za naše podjetje in so nam pomagali doseči naše cilje.

Od samega začetka so nas orodja prepričala ne le z lastnostmi kot so robustnost, vzdržljivost in dolga življenjska doba z malo vzdrževanja, temveč tudi z natančnostjo in izjemno visoko zmogljivostjo.

Ekipa za tehnično podporo družbe Desoutter nam je pomagala optimizirati tedanje tehnike privijanja in nam predstavila najnovejšo tehnologijo s tega področja. Zdaj lahko spremljamo specifične rezultate za vsak posamezen privit spoj. Poleg tega pa imamo tudi pregled nad vsemi parametri, ki so pomembni za spoje, kar nam pomaga pri zagotavljanju skladnosti z zahtevami pri sestavljanju.

Z rešitvami družbe Desoutter smo prepričani, da lahko v svojih proizvodnih procesih dosegamo zahtevane parametre in 100-odstotno kakovost.

HERO MOTOCORP LIMITED INDIJA

Hero Motocorp Ltd je indijski proizvajalec motornih koles in skuterjev iz New Delhija ter največji proizvajalec dvokolesnikov na svetu. Prizadevamo si postati globalno podjetje, ki izpolnjuje potrebe svojih strank in željo po mobilnosti s hkratnim postavljanjem novih mejnikov z vidika tehnologije, oblike in kakovosti.

AK Taneja , vodja oddelka za proizvodni inženiring

Naše podjetje je zelo hitro raslo, saj se je proizvodnja z 2.000 motornih koles dnevno povečala na 9.000, kar je skoraj petkrat več. Z družbo Desoutter smo začeli sodelovati, da bi lahko to rast obvladovali, ne da bi se oddaljili od našega osnovnega cilja – delovanja popolnoma brez reklamacij strank.

Po 10 letih sodelovanja, ki je obema družbama prineslo samo koristi, lahko brez zadržkov zatrdimo, da njihovi izdelki brezhibno delujejo, naša znamka pa se lahko pohvali z motornimi kolesi svetovne kakovosti. Rezultat: ohranjanje delovanja brez reklamacij strank in izjemna zgodovina na področju varnosti.

Strokovna ekipa družbe Desoutter je izredno specializirana in motivirana in z nami ravnajo kot s ključno stranko. Za naše zadovoljstvo poskrbijo z zagotavljanjem novih rešitev in po meri prilagojenih storitev, ki jih vedno pravočasno dostavijo.

Ekipi družbe Desoutter želimo vse najboljše, slavnostno praznovanje ob obletnici in nadaljnjo rast podjetja.

HINDUSTAN AERONAUTICS LIMITED INDIJA

Smo državno podjetje, ki je v pristojnosti indijskega obrambnega ministrstva, naše poglavitne dejavnosti pa so proizvodnja in sestavljanje letal ter letalske in povezane komunikacijske opreme ter upravljanje letališč.

Rakesh Kumar Mishra, namestnik izvršnega direktorja podjetja IJT Assembly

Z družbo Desoutter smo začeli sodelovati leta 1989. Takrat naši tedanji obrati niso poznali novega orodja, ki je bilo na voljo na trgu. Ekipa družbe Desoutter je izvedla nekje med 10 in 15 predstavitev, obiskovali so nas enkrat na mesec in na tehničnih tečajih izobraževali naše osebje. Po več sestankih za izmenjavo mnenj so nam ponudili praktične rešitve, ki so bile prilagojene našim potrebam glede posodobitve s tehnološko napredno opremo. Vpliv njihovih prizadevanj je mogoče čutiti še danes, saj smo razvili pravo partnerstvo in ekipa družbe Desoutter ves čas ohranja stik z nami.

D. Rajasekaran, namestnik izvršnega direktorja oddelka za letalstvo

Vzdržljivost orodja pa je občudovanja vredna, saj v nekaterih proizvodnih linijah še danes uporabljamo 30 let staro orodje.

Družba Desoutter s svojimi storitvami vedno preseže naše začetne prošnje in predlaga premišljene alternativne rešitve. Tako nam pomagajo optimizirati naš proizvodni proces ter izpolnjevati zahteve glede strukturnih elementov in sestavljanja.

Upamo, da se bo družba Desoutter razvijala, kot se je do sedaj, ter da bo dočakala tudi 200-letnico in nam tudi takrat nudila še vedno nudila podporo.

IRKUTSK AVIATION PLANT RUSIJA

Tovarna za proizvodnjo letal v Irkutsku je del družbe Irkut Corporation, ki je najbolj znana po proizvodnji letal Suhoj. Družba načrtuje, izdeluje, dobavlja in nudi podporo za vrhunska letala z izjemno pestrim portfeljem izdelkov, ki vključuje vojaško letalo za urjenje Yak-130, brezpilotna letala in sestavne dele za potniška letala Airbus.

Georgi Polyakov, namestnik vodje predproizvodnje

Ko smo začeli izdelovati sestavne dele za program Airbus A320, so nam naši tuji partnerji priporočili, naj razmislimo o orodju angleško-francoske družbe Desoutter. Iskali smo opremo, ki bi nam zagotavljala največjo zanesljivost in učinkovitost s čim manjšim deležem zavrnjenih izdelkov, in lahko rečem, da je orodje Desoutter uresničilo vsa naša pričakovanja.

Z družbo Desoutter smo sodelovali tudi pri projektu MS-21, tehnološko naprednem potniškem letalu s srednjim dosegom. Proizvodni proces letala MS-21 je zelo zahteven, saj gre za zelo kakovosten izdelek, ki zahteva zelo napredno tehnologijo za sestavljanje. Izkazalo se je, da preprosto ni mogoče vrtati lukenj zahtevane kakovosti brez posebnega orodja, kot so vrtalniki s samodejnim pomikom.

Desoutter je bil edini proizvajalec, ki nam je lahko ponudil rešitev, ki je prinesla želene rezultate.

Poleg tega moram pohvaliti tudi raven strokovnosti Desoutterjevih specialistov, ki so nam s svojim strokovnim znanjem pomagali pri izbiranju opreme. Tako nismo samo dosegli želene kakovosti, temveč smo tudi skrajšali čas sestavljanja in bistveno znižali proizvodni strošek vrtanja posamezne luknje.

JOHN DEERE ŠPANIJA

Družba John Deere je ena največjih proizvajalk kmetijske opreme. Poslovanje podjetja John Deere Iberica temelji na traktorjih in danes smo specialisti za tehnološko napredne sestavne dele in kakovostne izdelke za kmetijstvo, gradbeništvo in zelene površine.

Carlos Miguel Hernanz Torres, proizvodni inženir

Z družbo Desoutter smo začeli sodelovati v okviru procesa stalnega uvajanja izboljšav naših standardov kakovosti in v želji, da bi uvedli najsodobnejšo tehnologijo za privijanje.

Pri stalnih izboljšavah, ki niso so bile omejene samo na področje kakovosti, temveč proaktivno usmerjene tudi v racionalizacijo in večjo učinkovitost, nam je družba Desoutter ponudila po meri prilagojene rešitve.

Gre za skupno prizadevanje, saj vedno združimo moči pri izpolnjevanju naših zahtevnih ciljev, ki so vsakič malce drugačni.

Sistemi za privijanje Desoutter nam niso prinesli samo večje učinkovitosti, temveč smo z njimi izboljšali tudi kakovost izdelkov. Veliko smo se naučili in pri tem razvili svoj standard za postopke privijanja.

Poleg izboljšanja naših izdelkov smo izredno zadovoljni tudi z njihovim usposabljanjem za stranke, v okviru katerega nastajajo tudi nove rešitve.

JAGUAR LAND ROVER Anglija

Jaguar Land Rover je največje avtomobilsko proizvodno podjetje v Združenem kraljestvu. Njegove glavne dejavnosti so načrtovanje, razvoj, proizvodnja in prodaja vozil znamk Jaguar in Land Rover. Mimogrede, Jaguar se je prvotno ukvarjal s proizvodnjo stranskih prikolic in se šele kasneje usmeril v razvoj osebnih vozil, medtem ko je bil Land Rover druga znamka na svetu, ki je izdelala vozilo s štirikolesnim pogonom.

Richard Isaac, glavni inženir za športno-terenska vozila na oddelku za napredni proizvodni inženiring

Jaguar Land Rover uporablja orodje DC družbe Desoutter že od leta 1985, a z mojega vidika se je sodelovanje začelo leta 1998, ko smo v obratu Solihull uvedli proizvodnjo novega Range Roverja. Cilj naše družbe je bil na trgu ponuditi najboljše luksuzno terensko vozilo s pogonom 4x4 in z vrhunsko kakovostjo zagotoviti izjemno zadovoljstvo strank.

Rešitve družbe Desoutter so nam pomagale izpolniti zahteve glede kakovosti, pri čemer smo dosegli tudi želeni čas proizvodnega cikla in zagotovili popolno sledljivost. Sistemi, ki smo jih kupili od družbe, so zelo prilagodljivi in omogočajo premeščanje procesov z enega krmilnika na drugega, kar nam omogoča usklajevanje postopkov izdelave.

Desoutter ima raznovrstno znanje iz avtomobilske proizvodnje po vsem svetu in vedno prisluhne našim potrebam. Zelo tesno sodelujejo z nami in sčasoma smo razvili trdno partnerstvo.

Danes je Desoutter uspešna družba, ki je uspela ostati korak pred tekmeci kljub gospodarskim izzivom, s katerimi smo se v zadnjih letih soočili po vsem svetu.

MAHINDRA & MAHINDRA INDIJA

Družba Mahindra & Mahidra je bila leta 1945 ustanovljena kot podjetje za trgovanje z jeklom. Sčasoma se je podjetje razširilo še na številna druga področja in pokriva vse pomembne panoge sodobnega gospodarstva: letalstvo, kmetijstvo, proizvodnjo sestavnih delov, obrambno področje, energetiko, kmetijsko opremo, finance in zavarovanje, informacijsko tehnologijo, logistiko, dvokolesna vozila in drugo.

MBS Tuli, podpredsednik centralnega proizvodnega inženiringa

Družbo Desoutter smo prvotno najeli za opremljanje proizvodnje traktorjev, ki jim ne bi puščalo olje, in da bi delavcem z dobrim, ergonomsko oblikovanim orodje zagotovili udobnejše delo pri sestavljanju traktorjev, ki jih ne bi utrudilo. Izpolnili so vse te cilje in pri tem še odpravili vse delo, ki nima nobene dodane vrednosti.

Za nas je Desoutter prvovrsten partner: z iskanjem alternativnih rešitev nam nudi podporo, njihova ekipa je za nas izvedla celo razvoj in raziskave, čeprav je takrat to zanje predstavljalo samo strošek.

V okviru izjemno strokovnega izobraževanja, ki ga je vodila specializirana ekipa, so 400 naših delavcev izobrazili za uporabo njihove tehnologije. V enem od naših obratov smo celo praznovali »tehnološki dan« v čast znanju in usposabljanju za uporabo nove tehnologije, ki smo ju prejeli od družbe Desoutter.

Zahvaljujoč družbi Desoutter so se zahteve po nadomestnih delih zmanjšale in naši delavci delajo bolj učinkovito.

MASCHINENFABRIK REINHAUSEN NEMČIJA

Maschinenfabrik Reinhausen je vodilno podjetje v svetu za načrtovanje električnih sistemov, njihovo temeljno področje pa je regulacija električnih transformatorjev (z odcepnim mehanizmom). Dejavni so na vseh področjih, ki so povezana s pretokom električne energije in danes več kot 50 odstotkov električnih sistemov po vsem svetu uporablja njihove izdelke.

Christian Sauerer, načrtovanje procesa sestavljanja

Z družbo Desoutter smo začeli sodelovati leta 2009 zaradi bogate ponudbe izdelkov in njihove izjemne prilagodljivosti.

Največji izziv pri delu z novimi sistemi je bilo razviti ustrezen program za privijanje vsakega vijaka in določiti pravo strategijo, temu pa je sledilo skupno načrtovanje z družbo Desoutter za oblikovanje posebnih rešitev za številne položaje vijakov, ki klasičnim vijačnim sistemom niso dostopni.

Ko potegnemo črto, nam orodje Desoutter prinaša višjo kakovost dela, ponovljivost rezultatov in manjše naložbe v zagotavljanje kakovosti. Poleg tega smo zmanjšali število kosov orodja na delovno mesto, hrup in čas sestavljanja, analize naših rezultatov privijanja pa kažejo, da so bila naša prizadevanja v veliki meri uspešna.

Poleg njihovih izdelkov imamo tudi veljavno servisno pogodbo, ki nam zagotavlja kratek odzivni čas in vedno prave rešitve.

MASERATI ITALIJA

Maserati je italijanski proizvajalec luksuznih avtomobilov, ki ima pomembno vlogo v zgodovini razvoja in kulture športnih avtomobilov.

Giovanni Torraca, vodja procesa uvajanja izboljšav v obratu Grugliasco

Maserati z družbo Desoutter sodeluje že tri leta.

Sodelovanje se je začelo zaradi potrebe, da bi v obratu, ki smo ga kupili v Srbiji, vzpostavili proizvodno linijo, ki bi ustrezala našim standardom in zagotavljala sledljivost.

Bili smo prepričani, da bomo z namestitvijo izdelkov družbe Desoutter (programov CVI3 in Multi CVIL) dosegli standarde našega domačega obrata.

Družba Desoutter je izpolnila naša pričakovanja in dosegla želeni standard kakovosti (...).

Odigrala je ključno vlogo pri iskanju rešitve, zlasti pri izdelavi prototipa modela Quattroporte, oblikovala pa je tudi komunikacijski protokol, ki zagotavlja popolno sledljivost rezultatov privijanja.

Zelo sem bil presenečen, ko sem izvedel, da družba praznuje stoletnico. Res je odlično šla v korak s časom, zlasti je to pohvalno za avtomobilski trg, ki je izjemno zahteven.

PSA PEUGEOT CITROËN FRANCIJA

PSA Peugeot Citroën je francoski mednarodni proizvajalec avtomobilov in motornih koles, ki se prodajajo pod blagovnima znamkama Peugeot in Citroën. Skupina PSA ima novo strategijo premeščanja proizvodnje v bližino končnih trgov, njeno rast pa potrjujejo podatki o prodaji na Kitajskem, v Južni Ameriki in drugje po svetu.

Bernard Verdu, vodja postopkov privijanja

Naša družba je iskala francoskega partnerja, ki bi bil sposoben takoj izpolniti naše zahteve glede zanesljivosti in trajanja celotnega proizvodnega cikla, hkrati pa bi se zavezal resničnemu partnerstvu pri tehnološkemu razvoju in načrtovanju rešitev, ki bodo izpolnjevale naše prihodnje zahteve.

Poleg tega, da njihove rešitve vedno izpolnjujejo naša pričakovanja, je naše partnerstvo uspešno, ker družba Desoutter resnično dobro pozna našo panogo in ima izjemno bogato strokovno znanje na tem področju.

Danes družba Desoutter praznuje 100 let inovacij in moram reči, da je skupina PSA Group ponosna, da je doprinesla k njenemu dolgoletnemu obstoju, hkrati pa nas veseli, da sta narava našega partnerstva in pristop tehničnih ekip družbe Desoutter ostala nespremenjena kljub zahtevnim gospodarskim razmeram.

RENAULT FRANCIJA

Renault je francoski mednarodni proizvajalec avtomobilov, ki proizvaja širok nabor osebnih in gospodarskih vozil, v preteklosti pa je proizvajal tudi tovornjake, traktorje, tanke, kočije in lokomotive.

Michel Huzé, tehnični vodja področja privijanja pogonskih sklopov

Iskali smo alternativne rešitve za tedanje postopke, ki so močno onesnaževali ozračje zaradi uporabe velike količine olja, delavci pa so bili izpostavljeni izjemno močnemu hrupu. Želeli smo tudi poenostaviti postopke vzdrževanja in razviti izdelke, pri katerih bi za privijanje vijakov lahko uporabljali digitalne krmilnike, ki so vključeni v proizvodne linije.

Družba Desoutter nam je pomagala nadgraditi naše sisteme ter standardizirati sredstva in metode v več obratih.

Takrat se je njihova znamka imenovala Georges Renault in zelo smo bili zadovoljni s strokovnostjo in odzivnostjo ekipe, ki je delala z nami. Zato še danes sodelujemo.

Danes izdelkov podjetja Desoutter ne uporabljamo samo v proizvodnji, temveč tudi v fazi razvoja prototipov.

Če bi družbo Desoutter priporočal drugemu podjetju, bi poudaril kakovost in uporabnost njihovih izdelkov, preprosto programiranje, prilagodljivost in modularni koncept vzdrževanja.

RENAULT SAMSUNG Južna Koreja

Renault Samsung je južnokorejski proizvajalec avtomobilov. Podjetje, ki je bilo prvotno ustanovljeno kot Samsung Motors, je od leta 2000 hčerinsko podjetje družbe Renault.

Dongyoung Kim, procesni inženir

Ko je naše podjetje razvijalo menjalnik z dvojno sklopko za dizelski motor z majhno delovno prostornino za izvozni model SM5, smo kupili ključe za pritrjevanje menjalnika na motor. Iskali smo podjetje, ki bi lahko izpolnilo naše zahteve glede izvedbe novega projekta in družba Desoutter je uresničila vsa naša pričakovanja.

Naprej smo razvili novo zasnovo orodja, vendar se ta v praksi ni obnesla. Čeprav smo pozno oddali naročilo, nam je družba Desoutter dobavila vzorčno orodje, ko smo ga potrebovali, in nam zagotovila vso potrebno podporo, da smo ujeli rok za začetek množične proizvodnje. Vedno so se hitro odzvali in nam ponudili rešitev.

Uporaba orodja Desoutter je preprosta, njegova kakovost pa dosledna, zato smo zelo zadovoljni.

Danes družbo Desoutter vidimo kot partnerja, ki nam pomaga z rešitvami, in ne le kot dobavitelja, ki nam samo prodaja svoje izdelke.

TATA MOTORS INDIJA

Tata Motors Limited je največje avtomobilsko podjetje v Indiji. Je vodilno v vseh segmentih gospodarskih vozil in med vodilnimi na trgu osebnih avtomobilov ter srednje velikih in večnamenskih vozil. Poleg tega je peti največji svetovni proizvajalec tovornjakov in četrti med proizvajalci avtobusov.

Kamaljeet Singh, vodja oddelka avtomobilskih projektov

Tata Motors Ltd z družbo Desoutter sodeluje že 15 let.

Iskali smo napredno tehnologijo, ki je robustna, vzdržljiva, ima dolgo življenjsko dobo in ne zahteva veliko vzdrževanja, hkrati pa je natančna in zmogljiva, ter omogoča rešitve, ki popolnoma ustrezajo našim potrebam.

Še posebej cenimo podporo lokalnih zastopnikov in prodajnih inženirjev, saj se hitro in učinkovito odzivajo.

Družba Desoutter vedno pravočasno dostavi izdelke, včasih še pred dogovorjenim rokom!

Menim, da ugled družbe Desoutter temelji na treh ključnih značilnostih: strokovnosti in učinkovitosti tehnične in servisne ekipe, izjemni kakovosti tehnologije in odličnem razmerju med kakovostjo in ceno.

TOYOTA AUTO BODY CO. LTD JAPONSKA

Toyota Auto Body Co., Ltd. je proizvajalec enoprostorcev, športnih terencev, gospodarskih vozil in vozil s posebno opremo ter je del skupine Toyota. Podjetje si prizadeva razviti tudi proizvodnjo električnih vozil, ki bodo razširila možnosti mobilnosti naslednje generacije.

Takehiro Kozaki, vodja skupine

Leta 2010 smo iskali novo rešitev za vijačnike za matice. Na podlagi cene, vzdrževanja, funkcij in tehnične zmogljivosti smo se odločili za orodje družbe Desoutter.

Do danes je družba Toyota Auto Body v matičnem obratu zamenjala že 10 odstotkov svojega pnevmatskega orodja z orodjem EB družbe Desoutter, namestitve pa izvaja tudi v dveh drugih večjih obratih.

Prednosti družbe Desoutter lahko najbolje opišem z japonskim izrazom »choudo ii«, ki pomeni, da je vse tako, kot je najbolj prav, in to vključuje ceno, uporabnost in kakovost, ki jo je mogoče doseči samo, če so vse specifikacije pravilne.

Toyota Auto Body zdaj na družbo Desoutter gleda kot na partnerja, pri katerem je »vse prav«. Upamo, da boste še naprej razvijali nove izdelke in izboljševali zmogljivosti.

VOLVO GROUP TRUCK OPERATIONS ZDA

Skupina Volvo sodi med vodilne svetovne proizvajalce tovornjakov, avtobusov, gradbene opreme in pogonskih sistemov za plovila in industrijsko rabo. Tehnološki razvoj skupine Volvo se močno osredotoča na področje tovornjakov, saj so pod okriljem tega oddelka izvajajo vse raziskave, razvoj motorjev in velik del nabave za celotno skupino Volvo.

Kunjan Tokekar, vodja proizvodnega inženiringa

Ko je skupina Volvo kmalu po letu 2000 začela sodelovati z družbo Desoutter je imela enake cilje kot danes: biti vodilni svetovni proizvajalec 11-, 13- in 16-litrskih dizelskih motorjev in avtomatiziranih ročnih menjalnikov. Kakovosti smo predani v vseh pogledih na področjih zaposlenih, izdelkov in procesov.

Iskali smo proizvajalca orodja, ki bi imel enako vizijo in bil preverjeno uspešen z vidika učinkovitosti, servisiranja in podpore za našo zahtevno panogo.

Od samega začetka si je osebje družbe Desoutter vzelo čas, da bi se seznanilo in pogovorilo o naših potrebah, skrbeh in konceptih, da bi lahko poiskali rešitve, ki bi bile skladne z našim poslovnim modelom ter potrebami naše proizvodnje in postopkov sestavljanja.

Družba Desoutter nudi tudi izjemno kakovostno servisiranje in podporo, ki nam vlivajo zaupanje vase, kar nam omogoča vzpostavljanje boljšega in učinkovitejšega delovnega okolja in proizvodnje. Pred kratkim so sodelovali tudi pri iskanju več programskih oziroma IT-rešitev in odpravljanja težav z orodjem na skupinskih idejnih delavnicah, ki so trajale 3 dni.

Cart

Vaš nakupovalni voziček

Izdelek je odstranjen. Razveljavi